Interieur
Cockpit


Het interieur van de W124 is een pareltje voor het oog. De optielijst van de W124 voor het interieur is bijna eindeloos. Toch vormen de knoppen geen drukke bedoening. Men heeft met zorg de positie van de knoppen bepaald om er voor te zorgen dat het interieur naast mooi ook werkelijk functioneel is.

Wist u dat u via het interieur ook soms de generatie kan bepalen? Zo kan u bevoorbeeld afleiden uit het aanwezig zijn van houtinleg in de deuren en het dashboard, dat het alvast niet om een MoPf-0 gaat. In de eerste generatie was houtinleg enkel aanwezig bij de middenconsole. Ook aan de lederen zetels kan u soms de generatie herkennen. Zo zal er bij de eerste generatie een ander motief zijn dan hier (van ster tot ster).


Wenst u foto's te bekijken het interieur, dan verwijs ik u door naar de pagina Foto's , onderaan deze pagina vindt u alvast een voorsmaakje.Kilometerteller


Op de kilometerteller ziet u enkele oranje streeptjes bij bepaalde snelheden. Deze streepjes staan voor de versnellingen en staan telkens bij de maximale snelheid bij de aangegeven versnelling.

Bijvoorbeeld in de foto hiernaast:

  • 1e versnelling: 65 Km/h
  • 2e versnelling: 105 Km/h
  • 3e versnelling: 165 Km/h

Bij dit model (300E MoPf-1) zijn er slechts 3 oranje streepjes aangeduid, maar dit wil niet zeggen dat de wagen maar 3 versnellingen heeft. Meestal worden er 1 of 2 streepjes weggelaten. Zo kan dit model 4 of 5 versnellingen hebben. In dit specifieke geval gaat het om een automaat en worden de automatische versnellingen aangegeven.Versnellingen

Hiernaast ziet u een voorbeeld van een versnellingspook. Het gaat hier om een automatische versnellinsbak, te herkennen aan de plaat. Hierop staat P voor Parking, R voor Reverse, N voor Neutraal, D voor Drive, 2 voor en 3 voor (en eventueel 4 voor ) . Op de plaat is er ook een schakelaar aanwezig om te kiezen tussen S voor Sport en E voor economic.

Algemeen:

  • 4 Versnellingen handgeschakeld
  • 5 Versnellingen handgeschakeld
  • 4 Versnellingen automatisch
  • 5 Versnellingen automatisch

Men kan bij de hangeschakelde versnellingsbakken makkelijk het onderscheid maken tussen 4 en 5 versnellingen door te kijken naar de pook zelf. Bij de automatische versnellingsbak kan je het verschil zien aan de hand van de cijfers op het plaatje aan de pook. Als hier enkel 2 en 3 opstaat gaat het om een automaat met 4 versnellingen, als er 2, 3 en4 opstaat gaat heeft hij 5 versnellingen.

De differentieelverhoudingen bij de verschillende motorisaties kan u terugvinden bij Technische Daten onder Versnellingsbakken

Middenconsole


Zetels


Handschoenenkastje


Koffer