Rijervaringen: de liefhebber aan het woordPatrick De Groot


Ik ben sinds een klein half jaar in het bezit van een witte en zo goed als roestvrije en van onder keiharde 300E die uit '87 nog binnen de overgangsregeling valt. Met opties als clima (werkend) 4x elektrische ramen, tempomat, verwarmde stoelen en een inmiddels zeer lekker lopende 3.0 6 cilinder in het vooronder.

Het begin van de relatie tussen mij en de auto was ronduit slecht. Ik kocht hem met een startprobleem en had het idee dat ik dat wel kon oplossen. Wat ik niet wist is dat dit een hele complexe auto is en dus heel veel kennis eist bij het zoeken van bepaalde storingen.

Na de auto een kleine 2 maanden kwijt geweest te zijn aan een "specialist" die ik de opdracht gaf het "even" op te lossen duurde langer dan ik dacht. Ik had er immers maar enkele tientallen km's in gereden en dat smaakte naar meer. Toen ik hem terug kreeg liep en startte die nagenoeg goed.

Inmiddels rijd ik er weer een dikke 2 maanden in en sinds die tijd is ie iedere dag beter gaan rijden. Wat een ontzettende lekkere auto is het!! Super soepel schakelend met de super lopende 3.0L. Zonder kraakjes of piepjes gewoon lekker glijdend over de weg in de heerlijk geveerde stoelen.

Kort samenvattend echt een auto om van te genieten, maar hij kan je tot waarzin drijven bij bepaalde storingen. Zou ik als ik deze ooooooit nog wel weg doe (wat niet aan de orde is) dan haal ik die zelfde dag nog een andere!

Marius


Mijn aanwinst is een Mercedes Benz E250 diesel bouwjaar 1994 met 158.000 km (echte kilometers) bij aankoop in maart 2010. Ingevoerd uit Zuid Duitsland en verkeert nu - april 2016 - nog in een perfecte en roestvrije staat. De km stand is nu inmiddels 300.000.

Opties: automaat, centrale vergrendeling met alarm, airco, airbags voor, cruise control, elektrische ramen, elektrisch schuifdak, midden armsteunen voor en achter.

Ervaringen techniek: normale onderhoudsbeurten, banden, multiriem, motorsteunen, schokdempers achter, gebroken voorveer, reparatie brandstof slangensysteem.

Ervaring betrouwbaarheid: zeer goed, eigenlijk nooit eerder zo'n betrouwbare auto gehad.

Ervaring comfort en stoelen: prima, je wordt nooit moe, ook bij lange ritten niet.

Ervaring brandstof verbruik: 6,7 l/100 km.Gerard Exis


Na een jaar in een 230 Coupe te hebben gereden wist ik het zeker, een investering van tijd en geld in een Mercedes Coupe is het zeker waard, dus op zoek naar een nette Coupe omdat het restaureren van de oude 230 Coupe moeizaam zou zijn gezien ik in Roemenie woon waar slecht onderdelen te vinden is.

En ja, na een aantal maanden en vele kilometers zoekwerk vond ik mijn "Jewel" in Luxemburg.

Als ik met deze hier door de bergen rij en relax van het natuurschoon hier geniet is mijn dag weer goed :)

Mercedes E220 Coupe, originele lak en in originele staat (inclusief opties) zoals hij destijds de fabriek uit rolde. Natuurlijk compleet gedocumenteerd wat onderhoud betreft. Bouwjaar 1995.