W124 - S124 - C124 - A124 - V124


Algemeen


De W124 is een icoon in de automobielsector en wordt gekenmerkt door zijn robuuste techniek, onverwoestbare motoren en enorme rijcomfort. Tot op heden is het nog steeds een betrouwbare wagen die klasse uitstraalt en die rijdt als een wagen moet rijden. Aangenaam en goed.

De W124 werd geproduceerd van 1984 tot 1995 door Daimler-Benz (later Mercedes-Benz) en de lange productieperiode alleen al wijst op zijn ernorme succes. Er zijn er maar liefst 2.583.470 exemplaren van gemaakt in de vele verschillende uitvoeringen en generaties.

In modellen wil ik u graag laten kennismaken met de verschillende carrosserievormen, namelijk de sedan (w124), de break of T-Modell (s124), de coupé (c124), de cabrio (a124) en de limousine (v124). Op de pagina's onder Technische Daten vindt u telkens de verschillende motorisaties en de afmetingen van de wagens.

Naast de carrosserievormen komen ook de verschillende generaties aan bod. Hierin worden de verschillen tussen de Modellpflege's beschreven.

Hier vindt u ook een beschrijving van het interieur van de W124, met bijvoorbeeld uitleg over de kilometerteller.

Tot slot vindt u ook de verschillende officële tuners die de w124 gemodifieerd hebben.

Wenst u foto's te bekijken van de modellen, dan verwijs ik u door naar de pagina Foto's , maar onderaan de pagina alvast een voorsmaakje.


Bekijk ook zeker eens het informatieve filmpje hieronder.